Η Kawasaki αποκαλύπτει πλήρως τα δύο μοντέλα της σειράς Ninja H2

Iκανοποιώντας το τεράστιο παγκόσμιο ενδιαφέρον και την περιέργεια που συνόδευσαν την αποκάλυψη της Ninja H2R με υπερσυμπιεστή αερίων, προορισμένης μόνο για την πίστα, η Kawasaki αποκαλύπτει σήμερα το street μοντέλο της σειράς, Ninja H2.

Έχοντας τα περισσότερα μέρη του κινητήρα και του πλαισίου κοινά με τη Ninja H2R, η συμβατή με τις προδιαγραφές δρόμου Ninja H2 προβλέπεται να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον. Ήδη οι αντιπρόσωποι της Kawasaki καταγράφουν φοβερή ζήτηση από το αγοραστικό κοινό και για τις δύο μοτοσυκλέτες.

Χρησιμοποιώντας έναν φυγοκεντρικό υπερσυμπιεστή αερίων σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την ίδια την Kawasaki, η Ninja H2 και η Ninja H2R είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με σημαντικές εταιρείες του Ομίλου Kawasaki Heavy Industries, την εταιρεία Αεριοστρόβιλων και Μηχανημάτων, την εταιρεία Αεροδιαστημικής και το Τμήμα Εταιρικής Τεχνολογίας. Χωρίς σχεδιαστικούς και μηχανολογικούς περιορισμούς, η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά το concept ενός υπερσυμπιεστή στο Tokyo Motor Show. Τώρα, η σύλληψη έγινε πραγματικότητα, με την παρουσίαση στην έκθεση EICMA δύο μοτοσυκλετών που εμφανίζουν πλήθος τεχνολογικών και μηχανολογικών καινοτομιών και δίνουν έμφαση στην κατασκευαστική δεξιοτεχνία.

Με μέγιστη ισχύ που κινείται στο εύρος των 200 ίππων για τη Ninja H2 και 310 ίππων για τη Ninja H2R, κάθε μοτοσυκλέτα προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις στο πεδίο της – η Ninja H2 στο δρόμο και η Ninja H2R στην πίστα. Αυτό που διαφοροποιεί σημαντικά τα συγκεκριμένα μοντέλα από τις άλλες μοτοσυκλέτες 1000cc είναι η εκπληκτική ροπή που διαθέτουν χάρη στη χρήση του υπερσυμπιεστή, παρέχοντας το αξιοσημείωτο πλεονέκτημα της εντυπωσιακής επιτάχυνσης σε όλο το φάσμα των στροφών. Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα αναβάτη, όπως το σύστημα πρόσφυσης της Kawasaki KTRC ή το εξελιγμένο σύστημα αντιεμπλοκής φρένων της Kawasaki KIBS, δημιουργούν το κατάλληλο υπόβαθρο για να εκμεταλλευτεί ο αναβάτης στο έπακρο τις δυνατότητες των νέων Ninja.

Μια γρήγορη ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά αποκαλύπτει μια σειρά από εξαρτήματα και σχεδιαστικά στοιχεία που υπογραμμίζουν την προσέγγιση υψηλής ποιότητας που ακολουθήθηκε κατά την κατασκευή των Ninja H2 και Ninja H2R. Στις καινοτομίες της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνονται ανεστραμμένο πιρούνι 43mm KYB AOS-II με διαχωρισμό αέρα-λαδιού και μετάδοση dog ring –χαρακτηριστικά που ως τώρα συναντούσαμε μόνο σε αγωνιστικές μοτοσυκλέτες. Το εκλεπτυσμένο και πολύπλοκο μονόμπρατσο ψαλίδι χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα παραγωγής της Kawasaki, όπως και το σύστημα ελέγχου φρένου κινητήρα KEBC, το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης KLCM και το ηλεκτρονικό quick-shifter. Σε επίπεδο εμφάνισης, η πρωτοποριακή βαφή Mirror Coated Black της Ninja H2 είναι το αποτέλεσμα μιας τεχνητής χημικής αντίδρασης που δημιουργεί μια στρώση ασημιού. Για τη Ninja H2R μόνο, η ευρεία χρήση ανθρακονημάτων όχι μόνο μειώνει το βάρος της μοτοσυκλέτας, αλλά δίνει και την εμφάνιση και την αίσθηση μαχητικού αεροσκάφους.

Η ποιότητα του σχεδιασμού και της κατασκευής δε σταματά στην απλή παράθεση κάποιων χαρακτηριστικών. Για την παραγωγή των νέων Ninja, υιοθετήθηκε μια συνολική προσέγγιση βασισμένη στην εξαιρετική δεξιοτεχνία. Ως μοτοσυκλέτες παραγωγής, η Ninja H2 και η Ninja H2R κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου σε ειδική γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Kawasaki, στο Akashi της Ιαπωνίας. Ένας τεχνικός αφοσιώνεται στην κατασκευή κάθε μοτοσυκλέτας εγγυώμενος τα πιο υψηλά επίπεδα ποιοτικού ελέγχου. Ενσωματώνοντας μια σειρά από δεξιοτεχνικές λεπτομέρειες όπως νέες τεχνικές συγκόλλησης για το καινοτόμο πλαίσιο χωροδικτύωμα, φρένα Brembo κορυφαίας ποιότητας και εξαρτήματα συμπλέκτη, και οι δύο μοτοσυκλέτες της σειράς Ninja H2 είναι προορισμένες να γίνουν το αντικείμενο πόθου για τους λάτρεις της μοτοσυκλέτας σε όλο τον κόσμο.

Με περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων μοτοσυκλετών Ninja H2 για το 2015 και με τη Ninja H2R να αναμένεται την άνοιξη του 2015, οι παραγγελίες συμπληρώνονται γρήγορα. Ήδη, άμα τη εμφανίσει τους, γίνεται λόγος για δύο μοντέλα που θα μείνουν ιστορικά, στην ίδια γραμμή με το H1 500 του 1969, το H2 750 Mach IV και το Super Four Z1 του 1972 και το ρηξικέλευθο GPz900R Ninja του 1984.

Η Ninja H2 δρόμου και η Ninja H2R πίστας προβλέπεται να ενισχύσουν τη φήμη της Kawasaki στην κατασκευή μοτοσυκλετών με ξεχωριστές επιδόσεις που προσφέρουν έντονες εμπειρίες στους αναβάτες τους και ανοίγουν το δρόμο της τεχνολογικής και μηχανολογικής καινοτομίας στο χώρο της μοτοσυκλέτας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις Ninja H2 και Ninja H2R, μπορείτε να επισκεφτείτε το microsite http://www.kawasaki-ninjah2.eu/ (σύντομα διαθέσιμο και στα ελληνικά).

       

Recent Posts

 
Δελτίο Τύπου – Σέρρες 23-24 Σεπτεμβρίου Για 2η φορά μέσα στο 2017, ο Γιώργος Χάλαρης με χρυσό χορηγό την Michelin σας προσκαλεί για ένα ακόμη PowerDay στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών! Καλύπτουμε όπως πάντα την μεταφορά της μοτοσυκλέτας σας, την δικιά σας μεταφορά και του/ης φίλου/η σας καθώς την διαμονή σας στις Σέρρες εφόσον υπάρχει συνεργασία με ενα
Η καλή προετοιμασία μας έφερε πολύ μεγάλη προσέλευση συμμετοχών, και δυστυχώς για κάποιους που άφησαν τη συμμετοχή τους για τελευταία στιγμή τους απογοητεύσαμε γιατί δεν μπορούσαμε να δεχτούμε τη συμμετοχή τους. Η παρουσία του δημάρχου των Σερρών και του νέου προέδρου της πίστας μας έδωσε για ακόμα μία φορά την επιβεβαίωση της καλής δουλειάς που
Δελτίο Τύπου Για 7η συνεχή χρονιά ο Γιώργος Χάλαρης με χρυσό χορηγό την Michelin σας προσκαλεί για ένα ακόμη PowerDay στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών! Όπως και όλες τις προηγούμενες χρονιές ετοιμάσαμε το πρόγραμμα του 2017 με μεράκι, προσοχή και ζήλο για να μείνετε και πάλι όλοι σας ικανοποιημένοι. Φέτος ανακοινώνουμε το πρόγραμμα αρκετά νωρίτερα, έτσι ώστε
Α. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ Για όσους ενδιαφέρονται να μεταφερθούν στις Σέρρες με το πούλμαν της διοργάνωσης, πρέπει να το έχετε δηλώσει στην φόρμα συμμετοχής σας ή τηλεφωνικά στον Γιώργο Χάλαρη. Το πούλμαν αναχωρεί την Πέμπτη 30 Απριλίου 12:30 το μεσημέρι, από τα καταστήματα Halaris Bikes Center, Δωδεκανήσου 62-67, Καμίνια – Πειραιάς. Η επιστροφή από τις
Track Day Σέρρες 1-2-3 Μαΐου
  Δελτίο Τύπου 20/04/2015 Αγαπητοί, Για 2η χρονιά το track-day.gr σάς ταξιδεύει στις όμορφες Σέρρες για ένα ανεπανάληπτο 3ήμερο track day. Μαζί μας θα είναι ο δήμος Σερρών και τοπικοί παράγοντες, ο μεγάλος μας χορηγός MICHELIN και οι κύριοι χορηγοί μας, ΚAWASAKI και KTM, τα καύσιμα της ΕΚΟ και η WURTH. Επίσης μάς υποστηρίζουν τα

Προφίλ

 
To Track-day.gr είναι μια ιδέα του Γιώργου Χάλαρη. 28 χρόνια αγωνιστικής εμπειρίας είναι αρκετά για να δώσουν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα σε αυτό το Project. Η αγωνιστική του εμπειρία αλλά και το πάθος για την ταχύτητα και την μοτοσυκλέτα, είναι αυτά που τον οδήγησαν στην κατασκευή αυτής της ιστοσελίδας που ως στόχο έχει να προβάλλει, ακόμα περισσότερο τα Track-Days στην Ελλάδα.

Επικοινωνία

 

Για γενικές πληροφορίες χρησιμοποιήστε την φόρμα επικοινωνίας

Τηλ: 6974406054
Email: halarisg@otenet.gr
Διευθ.: Δωδεκανήσου 67, Πειραιάς

View George Halaris's profile on LinkedIn

Διαβάστε εδώ τους όρους συμμετοχής

Ο καιρός στα Μέγαρα

 

Ο καιρός στις Σέρρες

 
Translate »